Germania avertizează Marea Britanie că negocierile pentru exit vor fi dure

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul afacerilor externe din Germania a avertizat că negocierile pentru părăsirea Uniunii Europene nu vor fi uşoare pentru Marea Britanie şi că britanicii nu vor putea să aleagă după cum doresc ce are mai bun de oferit spaţiul comunitar, scrie Bloomberg.

„Dacă britanicii doresc acces integral la piaţa comună dar vor să limiteze accesul muncitorilor din Germania, Franţa sau Polonia, se vor lovi de un refuz puternic”, a spus Michael Roth în cadrul unui eveniment din Berlin.

Germania îşi asumă un rol de conducere, în condiţiile în care cancelarul Angela Merkel a petrecut săptămâna colectând opinii din Europa înaintea unui summit care se va desfăşura fără Marea Britanie. Ea a citat provocările de securitate şi economice, de creştere, în timp ce liderii europeni se pregătesc să se întâlnrească în Bratislava pe 16 septembrie.

Noua strategie a început să fie trasată încă de la începutul săptămânii, când Merkel s-a întâlnit cu preşedintele francez Francois Hollande şi premierul italian Matteo Renzi.

„Oamenii vor accepta Europa doar dacă se ţine de romisiunea prosperităţii. Exitul Marii Britanii nu este doar un eveniment, dar mai degrabă o pată adâncă în istoria integrării europene”, a spus Merkel.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...