Vladimir Voronin: Fraudarea alegerilor a început. Actuala guvernare vrea un președinte „păpușă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alegerile prezidențiale care vor fi organizate pe 30 octombrie curent deja sunt fraudate, prin numărul pronunțat de către Comisia Electoral Centrală cum că avem în țară peste 3 milioane de alegători. De această părere este președintele PCRM, Vladimir Voronin.

Potrivit acestuia, alegerile prezidențiale vor fi fraudate, în capul mesei fiind puși banii. „Se vor cumpăra alegătorii, alte tehnologii și scheme nu sunt”, spune liderul comuniștilor.

„Climatul va fi același care a fost și la ultimele alegeri parlamentare și locale. Deja s-a început falsificarea alegerilor prezidențiale. Zilele acestea am citit o cifră care a fost pronunțată de către CEC, că avem în țară peste 3 milioane de alegători, nici nu avem atâțea oameni, începând de la copii din maternitate care o să se nască încă mâine. Adică, o să meargă aceleași scheme de fraudare a acestor alegeri, în capul mese vor fi puși banii, să vor cumpăra alegătorii, alte tehnologii și scheme nu sunt. O să alegă pe cine or vrea, chiar și un fotoliu pe care va fi scris Președinte. Eu nu în zadar vorbesc despre aceste lucruri, pentru că noi cunoaștem cum s-au petrecut ultimele alegeri în Republica Moldova, numai prin falsificări. Deja nu le ajung falsificări în ziua alegerilor și în timpul alegerilor, dar fac aceste lucruri de mafiotizare, concentrare deja a acestor aleși în grupări. În Parlament vin cu 19 mandate, dar deja formează majoritate constituțională – le-a mai rămas 2-3 mandate. Sunt alegri prezidențiale impuse și falsificate împreună cu CC, tot așa rezultat vor obține”, a declarat Voronin într-un interviu pentru tribuna.md.

Totodată, Voronin declaracă că actuala guvernare vrea să aleagă în fruntea statului o nouă „păpușă”.

„Cei de la guvernare vorsă aleagă iar o păpușă, sau au alte planuri. Se pare că ei au dorința de a se menține la guvernare cu orice preț. Pe mine acest lucru, un așa preț nu mă interesează, nici într-un caz eu nu pot să mă implic în lucruri care nu sunt clare, care nu sunt bazate pe lege în genere”, a declarat Voronin.

Liderul comuniștilor s-a expus și asupra situației din societate, apreciind că în orice moment poate izbucni o explozie socială nemaipomenită, care nu o să fie controlată nici de partide și nici de guvernare

„De fapt, situația este foarte complicată în ceea ce ţine de viața de fiecare zi a cetățeanului în țara noastră. În orice zi poate să izbucnească o explozie socială nemaipomenită care nu o să fie controlată nici de partide și nici de guvernare. Mie îmi pare că ziua aceasta se apropie mult mai concret și mult mai real decât ceea ce o să se întâmple la viitoarele alegeri prezidențiale”, a mai spus Vladimir Voronin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...