09:13:30 29.03.2024
Stiri

Premierul Cioloș povestește ce SEMNAL a primit de de la partidele proruse de la Chișinău

Știri 28.08.2016 11:15 Vizualizări1978 Autor: Ziarul National
Premierul Cioloș povestește ce SEMNAL a primit de de la partidele proruse de la Chișinău Facebook


Premierul României, Dacian Cioloș a declarat că, în cursul vizitei la Chișinău, a primit semnale inclusiv de la partidele considerate proruse, conform cărora acestea nu ar dori întreruperea parcursului european al Republicii Moldova.

„România va continua să rămână un susținător nu doar al parcursului european al Republicii Moldova, ci al parcursului democratic și reformist din Republica Moldova. Tocmai acesta a fost și obiectivul întâlnirii mele și cu partidele din opoziție, pentru a transmite acest mesaj, cu argumente: de ce din punctul nostru de vedere e nevoie ca în Republica Moldova să continue reformele.

Republica Moldova are un interes pragmatic să continue legatura cu UE. Nu e vorba doar de un interes, de o abordare politică. Sigur, acum nu știu cât de credibile pot să fie sau nu aceste afirmații, inclusiv de la partide din opoziție - așa-zis pro-ruse - am avut semnale că nu își doresc întreruperea parcursului european al Republicii Moldova", a declarat premierul, duminica, la Radio România Actualități.

El a subliniat însă că alegerile prezidențiale din Republica Moldova sunt un proces de politică internă.

„Cel mai bun mod al nostru de a ajuta este să arătăm că această apropiere de Uniunea Europeană este una care produce rezultate, care produce bunăstare pentru cetățenii moldoveni, pentru că, dacă rămânem doar la nivelul discursurilor și declarațiilor politice și de la Bruxelles și din alte capitale europene, nu o să încurajăm cetățenii Republicii Moldova să facă acest pas, care presupune anumite eforturi. Pentru că apropierea de UE, competitivitatea pe piața europeană, din punct de vedere de economic, bunăstarea în Republica Moldova presupun și anumite eforturi de reformă care vor fi benefice și economiei Republicii Moldova, în general.

Lucrurile acestea sunt mai greu de explicat, dar, dacă venim doar cu constrangeri și impunând anumite lucruri, anumite reforme, fără să le explicam și fără să venim și cu sprijin direct, poate să existe un recul al susținerii guvernelor care doresc să facă reforma”, a afirmat Dacian Cioloș.

Amintim că Guvernul României a virat prima transă a creditului în sumă de 150 de milioane de euro. Cele 60 de milioane de euro au ajuns în R. Moldova pe 25 august curent.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md