(video) Nicolae Timofti a oferit o recepție cu prilejul Zilei Independenței. Imagini de la Palatul Republicii

14088593_1150241201708690_5788381192712552768_n

Președintele Republicii Moldova a oferit astăzi, 27 august, o recepție cu prilejul aniversării a 25-a a Independenței Republicii Moldova. Vedeți mai jos discursul video rostit de Nicolae Timofti, în deschiderea evenimentului

În discursul său, Președintele țării a vorbit despre faptul că Declarația de Independență, semnată de cei 278 de deputați din primul Parlament ales democratic, supranumit de noi Parlamentul Independenței, a inspirat generații întregi, prin lecția de voință politică, curaj civic și patriotism pe care au dat-o. „Documentul istoric, care ne-a poziționat ca identitate statală și națională, a pus piatra de temelie a unui stat, care urma să se fortifice, dar și să-și justifice dreptul la existență pe harta lumii. După 27 august 1991, ne-am găsit forțele în lumea Democrației și a Libertății. Aceasta este cea mai mare cucerire a unui popor, care înregimentat, fără de voia sa, într-un imperiu al dictaturii sovietice, a trebuit să devieze de la identitatea sa istorică și apoi să-și deplângă feciorii exilați prin Siberiile de gheață ale regimului comunist.

Iată de ce ziua de astăzi se asimilează, în primul rând, cu recuperarea identității și demnității naționale, cristalizate în simbolurile esențiale ale statului – Imnul, Limba română, Tricolorul, Constituția. Am plătit scump pentru Libertate și Independență, iar Democrația a devenit răsplata pentru toate suferințele pe care le-am avut până acum – deportări, umilințe, războiul de pe Nistru. Avem încredere în Democrație, în tot ceea ce ne poate oferi ea, dacă politicienii vor ști să facă politica în interesul societății, dar nu al lor personal, să garanteze respectarea legii și a instituțiilor statului. Acesta ar fi un exemplu bun pentru întreaga noastră societate”, a rostit Nicolae Timofti în discursul său.

Vedeți mai jos mesajul integral:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente