10:44:34 29.03.2024
Stiri

Liderul PLDM îi dă în obraz lui Iurie Leancă: „Să nu uite să-și aducă aminte de Șor, Platon, Plahotniuc, Lupu, Ghimpu și Voronin”

Politică 27.08.2016 20:34 Vizualizări5584 Autor: Ziarul National


Liderul PLDM îi dă în obraz lui Iurie Leancă: „Să nu uite să-și aducă aminte de Șor, Platon, Plahotniuc, Lupu, Ghimpu și Voronin” Facebook

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, a înregistrat un mesaj video prin intermediul căruia felicită cetățenii R. Moldova cu ocazia Zilei Independenței.

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru, însă, a luat în zeflemea mesajul de felicitare al fostului premier liberal-democrat.

Cibotaru e de părere că Leancă nu a felicitat cetățenii R. Moldova și nu s-a referit la unitatea forțelor politice proeuropene, la care pretinde că ar aparține, dar i-a felicitat pe colegii săi din așa-zisa „majoritate hibridă de la guvernare”.

Mesajul integral al lui Cibotaru:

„O felicitare de Ziua Independenței

Într-un filmuleț postat pe această rețea de socializare, dl Iurie Leancă m-a felicitat cu ocazia Zilei Independenței și m-a asigurat cum că „...este încrezător că împreună și solidar putem schimba lucrurile și reveni la normalitate...”, precizând, înainte de aceasta, că „trăim timpuri triste”.

La un moment dat, însă, mi-am dat seama că nu mă felicita pe mine și nu se referea la unitatea forțelor politice proeuropene, la care pretinde că ar aparține. I-a felicitat, probabil, pe colegii din așa zisa majoritate hibridă de la guvernare, cu care s-a unit recent printr-un acord de mezalianță întru „creșterea Moldovei”. Să fie sănătoși și nu mă deranjează cu cine dl Leancă are de gând să se asocieze, dar, cel puțin, aș aștepta ca domnia sa, felicitându-i și pe alți cetățeni, inclusiv și pe mine, să:

- nu uite să-și aducă aminte, când vorbește de succese, de numele lui Vlad Filat, Natalia Gherman, Maia Sandu și alți colegi de-ai lui din PLDM;

- nu uite să-și aducă aminte, când vorbește de corupție și de timpuri triste, de numele lui Șor, Platon, Plahotniuc, Lupu, Ghimpu, Voronin;

- nu mai accepte transferul de către „echipele lichidatoare” ale PD către PPEM al unor aleși locali - membri ai PLDM, cu organizarea unor „declarații”, „scrisori deschise” etc.

- nu mai continue să se autodeclare ca fiind un partid de opoziție constructivă, după semnarea acelui acord de colaboraționism cu guvernarea hibridă;

- să nu pretindă că ar avea vreun sprijin politic la PPE sau la Comisia Europeană sau de la alte partide, membre ale PPE;

- să nu se mai joace, pe lângă alți pretendenți fără șanse reale, de-a candidarea la președinție, riscând să dezbine unitatea partidelor de dreapta, pavând, astfel, drumul lui Dodon spre președinție...

Și totuși, mulțumesc domnule Iurie Leancă pentru felicitare și alegătorul să ne judece!”, se arată în mesajul liberal-democratului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md