08:24:28 29.03.2024
Stiri

DECLARAȚIE: „La începutul lunii septembrie, vor fi emise mandate de arest pe numele lui Plahotniuc și Iaralov”

Anticorupție 27.08.2016 13:02 Vizualizări15047 Autor: Ziarul National
DECLARAȚIE: „La începutul lunii septembrie, vor fi emise mandate de arest pe numele lui Plahotniuc și Iaralov” Facebook


Autoritățile americane ar intenționa să emită mandate de arest pe numele lui Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, despre care se spune că ar fi beneficiar și, respectiv, coordonator al operațiunii de furt al miliardului din R. Moldova.

Cel puțin, așa susține fostul angajat al Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, care afirmă că a primit un mesaj de la fostul angajat al Centrului Național Anticorupție, Mihai Gofman, aflat acum în SUA.

„Ca urmare a audierii unor martori în dosarul jafului secolului și administrării probelor, inclusiv a unor foști demnitari de stat și funcționari bancari, la începutul lunii septembrie va fi emis mandat de arest pe numele lui Plahotniuc și Iaralov. Iaralov se eschivează în prezent să se prezinte autorităților SUA pentru a fi audiat, astfel că acesta este dat în căutare de către autoritățile SUA. Vreau să reconfirm că investigația penală în SUA vizează spălările de bani în dolari SUA prin intermediul băncilor SUA (jurisdicția SUA) și furtul banilor contribuabililor SUA din asistența FMI acordată Moldovei. Indiferent ce ar afirma unii bloggeri ai lui Plahotniuc și experți gen Nicolae Gârbu, care afirmă că exagerez, ancheta SUA există și în curând veți vedea și mandatele de arest”, scrie Sagaidac pe Facebook.

Menționăm că, anterior, atât Gofman, cât și Sagaidac au declarat că au existat patru beneficiari principali ai furtului miliardului: Vladimir Plahotniuc, Vlad Filat, Ilan Șor și Veaceslav Platon, iar jaful a fost posibil cu concursul celor de la BNM, CNA, Procuratura Generală, celor din sistemul bancar etc.

Autoritățile americane nu au confirmat oficial existența unei anchete în SUA privind jaful bancar din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md