Șeful statului, speakerul și premierul au semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria victimelor cutremurului din Italia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful statului Nicolae Timofti, speakerul Andrian Candu și Premierul Pavel Filip au depus astăzi flori și au semnat în cartea de condoleanţe deschisă de Ambasada Italiei la Chișinău în memoria victimelor cutremurului din Italia, produs la 24 august.

„Am aflat cu deosebită tristețe de urmările cutremurului de proporții din 24 august 2016, care a provocat pierderi tragice de vieți omenești, răniți și importante pagube materiale în Republica Italiană. În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, exprim familiilor îndoliate, precum și întregului popor italian, sincere condoleanțe, asigurându-i de profunda noastră compasiune”, se arată în mesajul lăsat de șeful statului.

„Este o tragedie mare şi pentru noi, în această zonă locuiesc peste 15 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Este un semnal şi trebuie să ne gândim cu toţii la acţiunile pe care le facem zi de zi. Condoleanţe întregului popor italian”, a menţionat Premierul Pavel Filip.

În dimineaţa zilei de 24 august pe teritoriul Italiei a fost înregistrat un cutremur cu o magnitudine de 6,2 grade, soldat cu multiple pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale considerabile. Conform ultimelor informaţii, printre victime nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...