CCA a adoptat Concepția privind reflectarea campaniei electorale la prezidențiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a examinat și adoptat astăzi Concepția privind reflectarea campaniei electorale la alegerile prezidențiale din 30 octombrie 2016 de către radiodifuzorii din Republica Moldova.

Concepţia stabileşte modul de reflectare a campaniei electorale la alegerile prezidențiale de către instituţiile audiovizualului din Republica Moldova şi are drept scop asigurarea reflectării echitabile, echilibrate şi imparţiale a campaniei electorale, promovarea libertăţii de exprimare şi pluralismului politic, stabilirea unor norme obligatorii pentru aplicarea în practică a acestor principii de către radiodifuzori, pe de o parte, şi concurenţi electorali, pe de altă parte.

Conform Concepției, fiecare radiodifuzor, care va reflecta campania electorală, va depune la CCA o declaraţie privind politica editorială pentru campania electorală. Declarația se va depune la CCA în primele 7 zile de la aprobarea de către CEC a Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale în mijloacele de informare în masă. Radiodifuzorii, care nu vor reflecta campania electorală, vor înştiinţa CCA despre acest fapt în acelaşi termen.

Ulterior, CCA va examina în ședință publică declarațiile privind politica editorială pentru reflectarea alegerilor prezidențiale și le va plasa pe pagina web în termen de 24 ore după aprobare. În cazul prezentării declarațiilor privind politica editorială, CCA va aplica sancțiuni. Radiodifuzorii, declaraţiile cărora nu vor fi aprobate de către CCA, nu vor avea dreptul să reflecte campania electorală la alegerile prezidențiale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...