Aplicaţiile militare rusești din Transnistria, discutate de Galbur și Ambasadorul Federaţiei Ruse la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur, a discutat astăzi cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, despre aplicaţiile militare rusești din Transnistria.

În cadrul întrevederii interlocutorii s-au referit la dinamica dialogului politic, precum şi la necesitatea valorificării în continuare a potenţialului de cooperare dintre cele două ţări.

Un subiect aparte l-au constituit ultimele evoluţii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean şi situaţia din regiune. În acest context, Galbur a reiterat îngrijorarea autorităţilor moldoveneşti privind continuarea aplicaţiilor militare ale forţelor armate ruse desfăşurate în comun cu structurile paramilitare ale regimului de la Tiraspol.

Potrivit Ministerului de externe, Andrei Galbur a reiterat imperativul respectării prevederilor Acordului privind principiile soluţionării paşnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, semnat la 21 iulie 1992, în special în ceea ce ţine de obligaţiunea forţelor armate ale Federaţiei Ruse de a păstra neutralitatea, dar şi necesitatea de a relansa dialogul pe marginea retragerii forţelor militare ruse şi a muniţiilor de pe teritoriul Republicii Moldova stocate în depozitele de pe malul stâng al Nistrului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...