Sergiu Sagaidac: Angajament public de a mă retrage din spațiul public

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dupa fiecare articol sau interviu publicat de catre unele surse mass-media am fost tinta unor atacuri din partea anumitori indivizi, carora li se mai spune trolli, blogheri etc.

Asa s-a intamplat si dupa articolul de ieri publicat pe jurnal.md „Deprecierea leului – organizata prin complicitatea inaltilor demnitari de stat”.

De asemenea, ieri a fost publicata pe pagina de Facebook, o adresare video prin care am provocat pe Plahotniuc si Harunjen, Procurorul-General interimar sa transmita un Demers oficial in adresa autoritatilor de resort ale SUA si UE, Demers prin care sa solicite asistenta in investigarea fraudei bancare, astfel sa-si demonstreze buna-credinta si nevinovatia, de altfel aceasta adresare video a disparut in conditii stranii fiind nevoit sa o public repetat.

Urmare a acestui articol publicat si acestei inregistrari video, dar si urmare a chemarilor de a iesi pe data de 27 august, au aparut un sir de imagini prin care se urmareste discreditarea si compromiterea persoanelor care doresc sa obtina justitie si dreptate in cazul fraudei bancare numita si jaful secolului.

Aceste denigrari si atacuri vin din partea inclusiv a unor persoane care se numesc pe Facebook drept Alexandru Druta, Maxim Maxim, Ion Ion Drelea. Analizand profilurile acestor trolli acestia sunt mari admiratori ai lui Plahotniuc si Leanca.

Nu pot sa nu constat ca aceste dezinformari, manipulari si atacuri ale acestor blogheri si trolli totusi lasa un semn de suspiciune in rationamentul si gandirea unor oameni de rand si neafiliati, care la chemarea de a iesi si a spune NU CORUPTIEI SI FRAUDELOR, DA INVESTIGATIEI FRAUDEI BANCARE, este perceputa drept o actiune politica, dar nu una a societatii civile, initiata in dorinta sincera de justitie si dreptate, precum si de tragere la raspundere a celor vinovati de jaful secolului.

In continuarea celor expuse, reiterez ca aici in Marea Britanie nu sunt fugar, nu am interidictie de a parasi teritoriul Republicii Moldova, nu ma ascund de nimeni, doar ca sunt atent si vigilent luand in considerare amenintarile cu moartea din ultima perioada de timp.

Dupa cum am mentionat in postarile anterioare sunt gata sa revin in Moldova ca sa depun depozitii Procuraturii Anticoruptie, cu conditia ca CANDU sa treaca testul poligraf, pe motiv ca numai cum ajung la frontiera exista risc inalt de a fi retinut, iar de izolarea mea va beneficia doar gruparea Plahotniuc si Shor, astfel ca sa nu le fac o astfel de placere, ar fi echitabil ca CANDU mai intai sa treaca testul poligraf ca oamenii sa cunoasca cine minte, apoi sunt gata sa-mi asum riscul de a ma intoarce.

Totodata, declar ca in spatele dezvaluirilor mele stau propriile motive si dorinta de adevar. Referitor la motive m-am expus cu lux de amanunte in cadrul postarilor anterioare.

Reiterez ca in spatele acestor dezvaluiri si actiuni nu se afla nici o persoana, nici o forta politica, nu sunt proiectul nimanui, iar ceea ce declara unii blogheri sau trolli platiti de catre Plahotniuc precum ca as fi omul lui Filat, Platon sau a altcuiva sunt lipsite de logica, mai ales ca aceste persoane au fost indicate drept beneficiari ai jafului secolului.

De asemenea, declar ca prin aceste dezvaluiri si actiuni nu urmaresc careva dividende politice sau alte interese. Nu am pretins a fi erou si nu pretind a fi erou.

Astfel, imi asum angajamentul public ca dupa infaptuirea justitiei si obtinerea dreptatii prin tragerea la raspundere a celor vinovati de comiterea si admiterea jafului secolului, fie prin rezultatele investigatiei penale din SUA, fie prin rezultatele alegerilor prezidentiale, fie prin rezultatele protestelor si presiunii societatii civile, MA VOI RETRAGE DIN SPATIUL PUBLIC SI NU MA VOI ALATURA VREUNUI PROIECT POLITIC.

Tara trebuie intoarsa cetatenilor sai, iar institutiile statului scoase din captivitate.

Sergiu Sagaidac


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...