Colaborare între Moldova și România în domeniul interconectării de gaze naturale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Companiile Transgaz S.A. (România) și Vestmoldtransgaz (Republica Moldova) au semnat astăzi un acord de colaborare în domeniul interconectării de gaze naturale. Evenimentul a avut loc în cadrul ședinței grupului moldo-român de lucru în domeniul energiei pentru realizarea proiectelor necesare interconectării rețelelor de gaze naturale și energie electrică dintre două state.

Documentul, care a fost semnat de Președintele Consiliului de Administrație al Transgaz România, Ion Sterian, și administratorul Vestmoldtransgaz, Iurie Dolghier, stabilește principiile generale de cooperare dintre cei doi operatori de sistem și transport de gaze naturale, în special la compartimentul dezvoltării în continuare a proiectului de interconexiune a sistemelor de gaze naturale dintre România și Republica Moldova.

În cadrul ședinței grupului comun, a fost analizat proiectul regulamentului de funcționare a Grupului de coordonare pe domeniul investițional și modul de aprobare a acestuia, aspecte cu privire la finanțarea lucrărilor de proiectare, stabilirea reprezentanței Transgaz la Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...