Matteo Renzi: Uniunea Europeană va continua să existe fără Marea Britanie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ieşirea Marii Britanii nu înseamnă sfârşitul Uniunii Europene, a dat asigurări, luni seară, premierul Italiei, Matteo Renzi, după întrevederea cu preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

„Mulţi credeau că după Brexit Europa va lua sfârşit. Nu este aşa. Avem ambiţia de a scrie o nouă pagină a viitorului. Discuţiile au vizat teme economice, sunt necesare măsuri puternice, investiţii de calitate, dublate de reforme structurale”, a declarat Matteo Renzi, citat de ziarul La Repubblica.

La rândul său, Francois Hollande a pledat pentru intensificarea cooperării în materie de apărare.

„Europa trebuie să se apere mai bine; trebuie să protejăm mai bine frontierele europene şi să intensificăm schimbul de informaţii. Sunt necesare mai multe măsuri comune şi mai multe resurse în domeniul apărării”, a declarat Hollande.

„Europa a traversat momente întunecate, dar Uniunea Europeană a devenit realitate. Acesta este mesajul pe care îl transmitem. Trebuie să garantăm o Europă mai sigură şi să trăim în conformitate cu principiile noastre. Trebuie să facem mai mult pentru securitatea internă şi externă a Uniunii Europene, prin îmbunătăţirea cooperării între serviciile de informaţii. În contextul problemei imigranţilor, trebuie să consolidăm protecţia frontierelor”, a afirmat Angela Merkel.

Pe agenda reuniunii din Italia au figurat următoarele teme: contribuţiile comune pentru siguranţa europeană post-Brexit, apărarea Uniunii Europene, combaterea terorismului, criza imigranţilor şi relansarea investiţiilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...