Cea mai mare mărire de salariu din istorie: De la 1 milion de dolari la 5 milioane pe zi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Celebrul serial american „Seinfeld”, marele hit al anilor ’90 în America, produce bani şi acum, după mai bine de 15 ani de la difuzarea ultimului episod.

Într-un articol din The Wall Street Journal, jurnalistul Edward Kosner scrie despre istoria acestui serial, care a pornit de la un pilot de patru episoade, ajungându-se la momentul în care celebrul Jerry Seinfeld a fost implorat de şefii canalului de televiziune să rămână, când acesta voia să se retragă din serial.

Anul trecut, reţeaua de streaming Hulu a plătit 160 de milioane de dolari pentru drepturile de difuzare a cunosutului serial abonaţilor săi. De-a lungul anilor, „Seinfeld” a obţinut numai din drepturile de difuzare în reţele de televiziune din întreaga lume nu mai puţin de 3 miliarde de dolari.

„Seinfeld” a fost lansat în iulie 1989 şi avut 172 de episoade, de câte 22 de minute fiecare, timp de nouă sezoane. Serialul a fost un succes enorm, ultimul episod fiind vizionat de 76 de milioane de oameni şi se află în topul celor mai bune seriale produse vreodată.

În timpul celui de-al nouălea sezon, Jerry Seinfeld a vrut să se retragă, în acel moment fiind plătit cu 1 milion de dolari per episod. Când Jack Welch, şeful General Electric şi patronul televizii NBC, care difuza serialul, a aflat acest lucru, i-a făcut lui Seinfeld o ofertă de nerefuzat: i-a pus în faţă o hârtie prin care îi oferea de cinci ori mai mult per episod ca să nu plece – adică 5 milioane de dolari. Cu toate acestea, serialul nu a mai fost prelungit.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...