Bernavschi spune că îşi exercită atribuţiile legal pentru că decizia membrilor Adunării Generale a asociaţiei a fost contestată la Judecătoria sectorului Buiucani, care i-a dat câştig de cauză, iar noul administrator nu a fost confirmat de Ministerul Justiţiei. Pe de altă parte, consilierii Asociaţiei Transportatorilor Auto spun că au atacat decizia primei instanţe la Curtea de Apel. 

Activitatea Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova a fost dată peste cap vineri, când preşedintele demis, Grigore Bernavschi, a intrat în sediul instituţiei cu mai mulţi agenţi de pază. De atunci, AITA a stopat eliberarea carnetelor TIR.

Preşedintele ales de către majoritatea membrilor Adunării Generale a asociaţiei, Eugen Gubceac, susţine că şi el a fost forţat să-şi părăsească biroul.

întâmplat mai departe în birou, nu ştiu. El vrea să rămână în continuare conducător."

Nici echipa Jurnal TV nu a avut acces în sediul Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto.

Ulterior, fostul director al asociaţiei, Grigore Bernavschi, a declarat că şedinţa la care a fost eliberat din funcţie a fost una ilegală. Mai mult, el susţine că Judecătoria sectorului Buiucani al capitalei i-a dat dreptate, iar noul preşedinte încă nu a fost confirmat de Ministerul Justiţiei.

Bernavschi este contrazis de către unii angajaţi ai asociaţiei.

40 din cei 51 de consilieri ai Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova, care au votat pentru demiterea lui Grigore Bernavschi, susţin că au depus o plângere la Procurata Generală pentru soluţionarea problemei.