Acolo va fi examinată cererea magistratei Domnica Manole de anulare a ordonanţei emisă de procurorul general interimar Eduard Harunjen, care a dispus intentarea unei cauze penale pe numele judecătoarei. 

Diacov a chemat cetăţenii la ora 14:00, în faţa Judecătoriei Râşcani.

„Pe 18 august am izbutit o mică biruinţă - am obligat Curtea Supremă de Justiţie să bată în retragere. Să fim consecvenţi, să mai facem un efort, să ieşim şi pe 22 august împreună la un protest ferm şi hotărât împotriva hărţuirii penale a judecătoarei Domnica Manole, care a îndrăznit să adopte o hotărâre bazată pe o părere diferită de cea a puterii corupte, împotriva transformării Procuraturii Generale în instrument de influenţă politică, împotriva lichidării totale a statului de drept”, a scris Ivan Diacov.

Fostul procuror al municipiului Chişinău a mai adăugat că dispune de informaţii veridice că şedinţa va fi monitorizată de reprezentanţi ai ambasadei SUA la Chişinău. Săptămâna trecută, zeci de oameni au venit în faţa Curţii Supreme de Justiţie, unde a avut loc o şedinţă de judecată în cazul Domnica Manole. Ulterior, manifestanţii au protestat şi în faţa Procuraturii Generale.