La scurt timp după aterizarea pe aeroportul Franz Liszt, Vladimir Putin s-a deplasat la cimitirul de pe strada Fiuemi unde sunt îngropaţi peste 7.000 de militari ruşi, majoritatea morţi în cel de-al Doilea Război Mondial. Putin a depus o coroană de flori şi la recent renovatul monumentul construit în memoria soldaţilor sovietici morţi în timpul Revoluţiei ungare din 1956. Renovarea memorialului a fost finanţată de un miliardar rus între 2012 şi 2014. Inscripţia „Recunoştinţă şi glorie eternă eroilor sovietici care şi-au sacrificat vieţile pentru eliberarea poporului ungar în timpul contrarevoluţiei din octombrie 1956” a rămas neschimbată după reabilitarea monumentului.

Potrivit opoziţiei ungare, vizita lui Putin la acest obiectiv este o încălcare a legislaţiei, care prevede că oricine ''încearcă să nege, să se îndoiască sau să justifice genocidul şi alte crime împotriva umanităţii, comise de sistemul comunist, urmează să fie pedepsit cu până la trei ani de închisoare''. După întâlnirea bilaterală cu preşedintele rus, premierul ungar a anunţat cu o mare satisfacţie semnarea unui acord în domeniul gazelor care prevede ca Ungaria să plătească doar cantităţile pe care le consumă. Deocamdată, nu se ştie pe ce perioadă.

Opoziţia afirmă, însă, că Ungaria nu trebuia să semneze un acord pe termen lung cu Moscova privitor la importul de gaze, deoarece preţul acestora pe piaţa mondială scade continuu. Membrii opoziţiei mai spun că gama de furnizori de care dispune Ungaria s-a schimbat din 1995, întrucât există gazoducte în Austria, Slovacia, Croaţia şi România, în timp ce nici posibilităţile de extracţie proprii ale Ungariei nu sunt de neglijat.