10 recomandări de evenimente pentru ziua de duminică, 21 august

1
Foto: w-dog.net

Duminică este ziua care merită să fie petrecută distractiv. Este ziua în care vă odihniți. Noi vă propunem să vă odihniți activ, ieșind la unul dintre evenimentele recomandate de echipa #diez.md.

#1. Atelier de bucate vegetariene/ Vegetarian cooking workshop, ora 9:00 la Eco Village Moldova

Sunteți așteptat cu drag să aflați despre combinarea corectă a alimentelor, diete nutriționale, rețete vegetariene la atelierul practic gastronomic de la Eco-village Moldova. Vom pregăti bucate vegetariene, smoothies și vom degusta circa 10 uleiuri Cu ocazia acestui eveniment va fi prezentat proiectul Uleiuș al AO #GrădinaMoldovei, care propune să ofere o gamă largă de uleiuri extrase la rece din diverse semințe și nucușoare precum in, nuci, alune, muștar, mărar, negriliță și multe altele.

Costul de participare este 100 lei/persoană pentru cei, care vin cu transport propriu și 150 lei pentru cei care vin cu transport organizat. Contribuțiile colectate vor merge spre acoperirea cheltuielilor de organiz are și susținerea proiectului Uleiuș.

Numărul locurilor este limitat, vă rugăm să confirmați participarea la [email protected]. Mai multe despre veniment puteți citi pe pagina de Facebook. 

#2. Vintage Bazaar (Adio Vara) la Moldovița, ora 10:00

Vintage Bazaar vă invită să petreceți iarăși o duminică frumoasă alături de ei! În cadrul târgului vor fi expuse hăinuțe pentru doamne cât și pentru copii. Rochiţe de vară, fustițe, bluzițe toate în culori vii, multă dantelă şi pălării, bijuterii şi eşarfe elegante, cei mai cool pantofi şi cele mai funky genţi, lucruşoare făcute de mânuţe iscusite, adică micile comori scoase la lumină din „dulapurile” virtuale ale unora dintre cele mai hip & chic vintage hunter-ite din Chişinău şi din ţară vă aşteaptă să le descoperiţi la Vintage Bazaar. Intrarea este liberă!!!

Mai multe detalii despre eveniment le poți afla și pe Facebook. 

#3. Master class cu lut polimeric, ora 11:00 la Biblioteca de Arte Chisinău

Rodica Bivol în parteneriat cu Fimo Moldova organizează un master class cu lut polimeric,,,vom crea inele pe baza Fimo in tehnica feligree pe care ii veți purta cu drag. Costul master clasului este de 120 lei (toate materialele necesare sunt incluse în preț). Vă asteptam cu drag. Locurile sunt limitate! Mai multe informații află de pe pagina de Facebook. 

#4. De vorbă cu Emma la ora 11:00 la Teatrul Geneza Art

Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul DE VORBĂ CU EMMA, după texte de Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov. Versiune scenică și regie: Daniela Burlaca. Cu: Daniela Burlaca, Nicu Țurcanu, Iurie Gologan, Cristian Perepeliuc și Vasile Cauia.

Prețul biletelor: 100 de lei.
Le puteți comanda de pe iTicket.
Sau ne puteți telefona la numărul: 0691 32 746

„Fie că ești femeie sau bărbat și cauți calea spre inima persoanei iubite, Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt UN TOT ÎNTREG.” Nu căuta fericirea undeva departe, ea nu este un pescăruș, iar tu nu ești o întindere de ape. „Lucrurile frumoase nu se găsesc, ele se întâmplă”. Mai multe citește pe pagina de Facebook. 

#5. Din Inimă Pop-Up Shop Grand Sale la Hotelul Codru la ora 1100

Din Inimă Pop-Up Shop revine și anunță, la sfârșit de vară, un GRAND SALE! Designerii brandurilor autohtone: Georgette, Sekana, Julia Allert, Creme Brulee by Velitextil-Plus, Vitalie Burlacu, Ana Popova Showroom și Olsa Shoes vă vor oferi REDUCERI de până la -70% la colecțiile de vară. Sunteți așteptat pe 21 august, începând cu ora 11:00 la Terasa Hotelului Codru pentru a profita din plin de reduceri. Intrarea este liberă! Mai multe detalii citește pe pagina de Facebook a evenimentului. 

#6. Tot ce trebuie să știi despre o ie autentică – lecție practică la Muzeul Național de Istorie și Etnografie la ora 13:00

Dacă îți place portul nostru tradițional, dacă vrei să cunoști totul despre cămașa tradițională, dacă ai copii care vrei să transmită tradiția de a purta autenticul, atunci te așteptăm la lecția noastră despre ie.

# Pânza – diferențe, calitate și modul de lucru cu ea
# Ațe – cum le alegi și cum le potrivești
# Motive – multe și necunoscute. Să le descifrăm
# Croiul cămășii – cum și de ce trebuie să respectăm regulile
# Ora practică de croit o ie.
Cost participare – 100 lei. Copiii până la 14 ani nu achită taxa. Pentru înregistrări, scrieți-ne un mail la [email protected]
Număr maxim de participanți – 20 persoane. Dacă veți rămâne și la ora practică (15.00 – 16.00), vă rugăm să aveți tot necesarul pentru croiul unei cămăși (în special, pânză).

Lecția va fi „predată” de către Doamna Varvara Buzilă, etnograf și muzeograf, secretar științific la Muzeul Național de Etnografie și Istorie, autoarea cărții „Costumul popular din Republica Moldova: ghid practic.”
În cadrul evenimentului se vor servi plăcințele și apă plată. După eveniment vă promitem cele mai frumoase fotografii. Mai multe despre eveniment află pe pagina de Facebook a evenimentului. 

#7. SaveAnastasia #2 la ora 12:00 la Old Riga Lama

Un nou eveniment în susținerea Anastasiei Filipova, va avea loc duminică, 21 august, ora 12:00 la Old Riga Laima, str. Onisfor Ghibu 9/3, Buiucani! Am pregătit pentru tine o zi plină de surprize! Se vor alătura cele mai faine cluburi de mașini din țară: Low House, GTI Club, Smotra.MD și mulți alții. Iar asta nu e TOT! Pe durata evenimentului atmosfera plăcută va fi garantată de concursuri, Break-Dance, acrobați și un DJ de nota zece! Mai jos puteți vedea pozele de la evenimentul trecut. Mulțumim GTI Club, Low House, Nova Event, D.A.S Kafe că au fost alături de noi! Vă reamintim că Anastasia Filipova este o tânără originară din Chișinău, diagnosticată cu cancer în stadiul 4! Mai multe detalii despre istoria Anastasiei puteți citi aici: anastasiafilipova.com. Mai multe evenimente află pe pagina de Facebook. 

#8. Atelier de gătit în grădină cu Stela Babii la ora 13:00 la Schinoasa Vale 14B

Vă propunem să participați la un atelier de educare a gustului, unde veți avea rețete și povești cu plante aromate, condimente și super-alimente locale, veți găti smoothie verde cu ierburi la alegere și o salată nutrițional completă cu un sos creat ad-hoc. Invitația este lansată pentru cursanții ABC Fitness. Taxa de participare 150 lei/persoană. Durata 2 ore de descoperiri, relaxare și comunicare în natura, plus un festin din alimente vii. Mai multe informații află pe Facebook. 

#9. The Doors Night la ora 18:00 la Art Labyrinth

Art Labyrint începe sezonul nopților tematice.  Începe cu vizionarea filmului The Doors și cotinuă cu muzică pe vinyl – piesele din repertoarul trupei!  Intrarea la eveniment costă 10 lei. Mai multe poți afla pe pagina de Facebook. 

#10. E creativ acasă. Festivalul moldovenilor migranți la ora 19:00 la Edineț

Dragi prieteni, vă invităm duminică, 21 august la Nordul țării, la Edineț, să sărbătorim împreună Zilele Diasporei. Centrul NEXUS Edineț și-a propus să cheme toți migranții creativi acasă. Iar aceștia au acceptat cu mare drag. Pentru că își iubesc țara, sunt creativi și pentru că le este dor de meleagurile natale. Așa că haideți să-i vedem, să-i auzim și să ne molipsim de creativitate! Câtă creativitate veți găsi la acest festival?
Multă! Garantăm! Mai multe informații despre eveniment citește pe pagina lui de Facebook. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente