Au fost desemnați câștigătorii! Rezultatele concursului de burse „Ziua Solidară”

Veronica Sorocean_l
Foto: Veronica Sorocean / beneficiară a programului în 2015

15 elevi care au absolvit liceul sau colegiul şi s-au înscris în anul întâi la universitățile de stat din Republica Moldova, vor fi beneficiari în decurs de unui an academic ai proiectul „Ziua Solidară”. Astfel, proaspeții studenți vor obține o bursă academică de la 400 la 1.000 de euro, sau burse de întreținere și cazare de la 100 de euro lunar timp de zece luni.

Pentru a participa în program, tinerii absolvenți trebuiau să fie admiși la una dintre următoarele instituții de învățământ superior din Moldova, cu sediul în mun. Chișinău: Universitatea de Stat din Moldova, Academia de Studii Economice, Universitatea Tehnică, Universitatea de Medicină, Universitatea Pedagogică, Universitatea Agrară, Academia de Muzică şi Arte Plastice şi Universitatea de Educaţie Fizică şi Sport.

Rezultatele concursului de burse „Ziua Solidară”. Candidaţii selectaţi sunt:

1. Adam Victor
2. Barba Galina
3. Caluțchii Eugeniu
4. Coteț Valeria
5. Curcubet Nelea
6. Deleu Andreea
7. Diuța Roman
8. Dumbrava Alexandru
9. Guzun Alexandra
10. Iachimciuc Victoria
11. Lungu Alina
12. Lupașcu Cristina
13. Marcu Cristina
14. Spînu Vera
15. Știrbu Gabriela

Ziua Solidară este o asociaţie non-profit fondată în anul 1997 cu scopul de implementare a proiectelor educaţionale în ariile geografice mai defavorizate din ţările lumii unde grupul Gas Natural Fenosa îşi desfăşoară activitatea.

Concursul se derulează la nivel de pentru al XVI-lea an consecutiv şi constă în donarea voluntară a salariului pentru o zi de către angajaţii din toate cele 25 de ţări ale grupului Gas Natural Fenosa. Compania la rândul său, dublează suma colectată de către angajaţi şi îşi asumă costurile de gestionare, astfel încât 100% din suma colectată să fie predestinată pentru proiectul anual selectat.

Toţi studenţii beneficiari ai programului vor beneficia de o bursă academică, corespunzător tipului specialităţii universitare pe care o va realiza, care va fi achitată la începutul fiecărui an şcolar la contul bancar al studentului. Proiectul va putea acorda adiţional şi la discreţia exclusivă a sa, burse de întreţinere şi/sau burse de cazare a studenţilor care au reşedinţa în afara municipiului Chișinău, în funcţie de circumstanţele personale. Achitarea se va face, după caz, la contul bancar al studentului în două tranşe, prima – la începerea fiecărui an şcolar (suma corespunzătoare pentru cazare şi/sau întreţinere pentru perioada de 6 luni) şi a doua – după verificarea notelor din primul semestru (suma corespunzătoare cazare şi/sau întreţinere pentru perioada rămasă de 4 luni).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente