(video) Pompieri și salvatori au ocupat la miez străzile centrale ale Chișinăului. Detalii

14102164_1359920534036733_8620316091714225851_n
Foto: Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a participat alături de forțele armate și alte subdiviziuni la repetiția de noapte a paradei consacrate celor 25 de ani de la Independența Republicii Moldova. Antrenamentele au început ieri la ora 23.00 și au durat până aproape dimineața.

Salvatorii și pompierii au îmbrăcat echipamentele de luptă și au mers în pas de defilare pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din municipiul Chișinău. Plutonul angajaților Serviciului Situații Excepționale a fost evidențiat prin costumele de stingere a incendiilor și căștile de inetrevenție care sunt folosite în lichidarea situațiilor excepționale. Pompierii au putut fi văzuți de la distanță, întrucât echipamentul avea benzi reflectorizante.

Mai mult, după ce plutoanele au trecut în pas de defilare, oamenii au putut admira tehnica de intervenție, utilizată de salvatori în situații excepționale.

La parada consacrată celor 25 de ani de la Independența Republicii Moldova vor defila peste 70 de pompieri și salvatori, iar publicul va putea admira 17 unități de tehnică a Serviciului Situații Excepționale utilizată în lichidarea situațiilor de risc. Oamenii vor vedea autocisterne de stingere a incendiilor, autospeciale SMURD dar și tehnică utilizată la descarcerare victimelor din accidente rutiere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente