„Eu nu mă tem. Da, voi fi pe data de 27 august 2016 în PMAN. Pentru un viitor mai bun, pentru copiii şi nepoţii mei. Pentru ca această guvernare, care ne-a jefuit ţara şi a adus-o în prag de sărăcie vrea să ne umilească prin parade fastuoase şi cu promisiuni deşarte”, spune Victoria Cibotari, mama lui Radu Cibotari, unul dintre protestatarii arestaţi în urma manifestaţiei din 24 aprilie, lângă casa oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„Eu nu mă tem. Nu mă tem, pentru că mi-au furat şi frica. Nu mă tem, pentru că frica mea e bucuria lor. Eu am să fiu pe 27 august în PMAN nu pentru a sărbători independenţa laşilor şi ticăloşilor. Am să fiu pentru a lupta în continuare pentru adevărata independenţă şi libertate”, a menţionat şi avocatul Eduard Rudenco.

„Eu nu mă tem. Am luptat 25 de ani, voi lupta în continuare. M-am săturat să fiu guvernat de imbecili, de nişte oameni care nu au capacităţi pentru a conduce această ţară, care au adus-o la sapă de lemn. Voi ieşi împreună cu prietenii mei în PMAN”, susţine şi directorul companiei Starnet, Alexandru Machedon.

Un alt bărbat, stabilit de mai mulţi ani peste Prut, afirmă că va ieşi pe 27 august în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a protesta faţă de guvernarea coruptă. „Sunt în România. De ce sunt în România? Pentru că RM este o zonă criminală şi nu poţi să-ţi faci afacerile, să-ţi implementezi ideile. Vă chem pe toţi la 27 august să fiţi acolo”, afirmă Alexei Corcimar.

Şi unii membri ai Platformei Demnitate şi Adevăr s-au lăsat provocaţi şi s-au alăturat campaniei „Nu mă tem”. „De mici copil, obişnuiam pe 27 august, împreună cu părinţii, să vin aici în PMAN. Era o zi de mare fericire. M-am născut într-un stat liber, într-un stat independent. Cu regret, la 25 de ani nu pot spune acest lucru. Actuala guvernare îşi bate joc de ţară, în special de tineri. Pe 27 august eu voi veni aici în PMAN. Vreau să-i văd în ochi pe cei care îmi fură ţara, care îmi fură viitorul. Eu nu mă tem”, afirmă Liviu Vovc.

„Eu nu mă tem. Nu mă tem să spun adevărul oricât de dur el ar fi. După 25 de ani de independenţă, încă 25 de ani trebuie să mai plătim miliardele furate de cei care organizează acum parade militare într-un oraş care arată ca după război. Câte miliarde trebuie să mai fie furate ca să ne mai deşteptăm odată? Eu voi fi pe 27 august în PMAN, pentru ca cei de la guvernare să nu creadă că viaţa lor e din zahăr”, a spus şi Dinu Plângău.

„Pe 27 august voi fi în PMAN pentru a huidui această guvernare. Noi nu avem un stat independent. El este capturat de Plahotniuc şi de această guvernare oligarhică”, spune Ruslan Verbiţchi, un alt membru al Platformei DA.

Şi avocata Ana Ursachi spune că va ieşi în Piaţa Marii Adunări Naţionale pe 27 august, pentru a protesta faţă de profanarea ideii de independenţă.

„Da, eu voi fi pe 27 august în PMAN. Vreau să le spun acestor cârtiţe de la guvernare, care tot fură, fură şi nu se mai satură de furat, că tocmai ei nu au ce căuta acolo, pe o tribună de unde ar trebui să fie poporul felicitat. Nu au niciun drept să profaneze sărbătoarea ţării noastre. Să le spunem ăstora că nu ne temem. 27 august 2016”, susţine avocata.

Fostul deputat Grigore Petrenco s-a alăturat şi el campaniei. „În ultimul an, regimul criminal al lui Plahotniuc a continuat să îşi bată joc de ţară, de toată societatea. Pe 27 august, regimul va încerca să facă o demonstraţie de forţă. Cred că este un bun prilej pentru toată lumea, indiferent de limba vorbită, de etnie sau preferinţe politice, să demonstreze atitudinea faţă de această putere criminală, faţă de acest regim antipopular. Pe 27 august ne vedem în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Pe 27 august, nu mă tem”, spune Petrenco.

Vedeţi aici pagina de Facebook a campaniei „Nu mă tem”.

Precizăm că, pe 27 august, autorităţile intenţionează să organizeze, printre altele, o paradă cu prilejul Zilei Independenţei, la care vor participa peste şase mii de militari.