Doi tineri din Basarabeasca, reţinuţi! Au jefuit un apartament în timp ce proprietarii dormeau

Doi indivizi cu vârstele de 17 ani şi, respectiv, 18 ani, originari din raionul Basarabeasca, au fost reţinuţi în dimineaţa zilei de 18 august, în jurul orei 05.00, de oamenii legii, după ce au pătruns într-un aparatment din sectorul Buiucani, de unde au furat telefoane mobile şi un laptop. Culmea este faptul că jaful a avut loc în timp ce proprietarii se aflau în apartament şi dormeau.

Fiind escortaţi şi audiaţi la inspectorat, bănuiţii au declarat cu lux de amănunte circumstanţele în care au furat bunurile.

Potrivit lor, în apartament ar fi pătruns prin geamul deschis de la primul nivel în timp ce proprietarii dormeau. Unul dintre ei ar fi rămas în stradă să urmărească împrejurimile, iar al doilea a sustras bunurile foarte atent, încât proprietarii n-au auzit nimic.

Este de menţionat că aceştia anterior au mai fost documentaţi pentru infracţiuni analogice săvârşite pe teritoriul capitalei. Respectiv lucrurile furate au fost ridicate şi urmează a fi reîntoarse proprietarilor, iar ei sunt cercetaţi penal pentru furt şi riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 6 000 lei la 20 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.