Reacția Platformei DA la inițiativa lui Nantoi, privind desemnarea unui candidat comun la prezidențiale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Platforma Demnitate și Adevăr a reacționat la inițiativa vicepreședintelui PPEM, Oazu Nantoi, privind desemnarea unui candidat comun al forțelor antioligarhice, la funcția de președinte.

Într-o declarație de presă, Platforma DA „salută poziția activă exprimată de Oazu Nantoi în vederea necesității consolidării forțelor politice și civice anti-oligarhice”, menționând că „aceasta este în absolută concordanță cu opinia Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, exprimată în repetate rânduri”.

„Ideea consolidării forțelor anti-oligarhice pentru participarea comună la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, dar și la cele parlamentare, a fost propusă și promovată constant de către reprezentanții Platformei DA în cadrul consultărilor cu partidele partenere, cu societatea civilă, partenerii externi și în spațiul public.Suntem convinși că unificarea forțelor va asigura victoria unui președinte ”combativ, care să arunce în aer stabilitatea între ghilimele a statului captiv, bazată pe cinismul, coruperea și fățărnicia celor care au uzurpat puterea” din Republica Moldova, așa cum susține Oazu Nantoi. Mai mult, conjugarea eforturilor va reda speranța cetățenilor și va grăbi victoria asupra guvernării antipopulare, va permite atragerea celor mai activi, profesioniști și onești cetățeni, pentru a fi promovați într-o viitoare echipă guvernamentală și parlamentară”, se arată în declarația formațiunii politice.

Platforma DA menționează și faptul că „a propus de fiecare dată să ieșim în fața cetățenilor cu o echipă de oameni integri și profesioniști – să anunțăm numele potențialilor candidați la funcțiile de președinte, premier, președinte al legislativului, dar și să facem un apel public pentru implicarea în această mișcare comună a celor mai activi cetățeni, fie că sunt în țară sau în diasporă”.

„Am cerut de fiecare dată realizarea dezideratelor exprimate în Proclamația Marii Adunări Naționale din 6 septembrie 2015, dar și a Rezoluției mitingului din 13 septembrie 2015, potrivit cărora ne-am angajat la edificarea unei forțe de alternativă actualei guvernări și întregii clase politice corupte, bazându-ne pe principiul integrității, profesionalismului și a transparenței în procesul de selectare a potențialilor candidați. Deocamdată, acest model de unificare a forțelor nu a fost aprobat prin consens mai larg, dar sperăm că asupra acestui lucru se va reveni”, se menționează în declarație.

În finala Platforma Demnitate și Adevăr menționează că „este gata să aprobe modelul în cauză, unul de maxim succes și eficiență, în orice moment”.

„Pentru aceasta vom continua discuțiile cu partenerii noștri, care sperăm că îl vor agrea, la fel ca noi. O decizie judicioasă, de o asemenea importanță și calibru, trebuie elaborată temeinic, să fie bazată pe încrederea populară și în permanență să se țină cont de opinia oamenilor în fața cărora ne-am angajat”, se concluzionează în declarație.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...