20 de zile de arest pentru un tânăr șofer, care a accidentat mortal un pieton la Goianul Nou

101783275

La demersul Procuraturii municipiului Chişinău, instanţa de judecată a dispus arestarea, pe un termen de 20 de zile, a unui tânăr conducător auto, care acum două zile a accidentat mortal un pieton care traversa strada.

Tragedia a avut loc în seara zilei de 16 august curent, în preajma stației pentru transportul public „Goianul Nou” de pe traseul M-21 Chișinău-Dubăsari. Conducând un automobil de model “Volkswagen Sharan”, învinuitul nu a adaptat o viteză corespunzătoare condițiilor de drum care i-ar garanta securitatea circulației şi n-a cedat trecerea pietonului, tamponând în plină viteză un bărbat care traversa strada. În rezultatul leziunilor grave primite, victima, în vârstă de 52 de ani, a decedat pe loc.

Rezultatele expertizei narcologice, dispuse pe acest caz, au concluzionat că, în momentul comiterii accidentului, conducătorul auto, în vârsta de 25 de ani, se afla în stare de ebrietate narcotică.

Pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane, acțiuni săvârșite în stare de ebrietate norma penală prevede închisoare de la 4 la 8 ani cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la 5 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente