Delegați din 28 de țări participă la Chișinău la ediția a VII-a a Congresului Diasporei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cetățeni ai Republicii Moldova stabiliți peste hotare participă timp de două zile la lucrările Congresului Diasporei, la Palatul Republicii. Evenimentul, desfășurat o dată la doi ani, oferă platforma necesară pentru discuții multilaterale între Guvern și diasporă cu privire la politicile pentru diasporă, impactul migrației asupra proceselor economice, sociale, academice și politice din țară, dar și impactul politicilor elaborate de Guvern asupra diasporei.

Congresul Diasporei este organizat de Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, în cadrul Zilelor Diasporei și în contextul marcării celor 25 de ani de la redobândirea independenței Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat remis presei, în prima zi a Congresului vor avea loc trei ateliere de lucru, al căror scop este de a crea un dialog constructiv între reprezentanții diasporei și Guvernul Republicii Moldova, în vederea identificării problemelor cu care se confruntă diaspora și necesitatea implicării autorităților centrale și locale ale Republicii Moldova în soluționarea lor. Pentru a doua zi a Congresului sunt planificate alte patru ateliere. În aceeași zi va fi organizată Sesiunea plenară, în urma căreia va fi adoptată Rezoluția Congresului.

Pe parcursul a două zile, vor fi abordate diverse subiecte precum rolul asociațiilor din diasporă și a asociațiilor de băștinași pentru dezvoltarea comunităților locale; Eficiența accesării unei platforme de crowdfunding pentru acoperirea mijloacelor financiare pentru consolidarea diasporei și implicarea activă în proiecte comune menite să dezvolte Republica Moldova; Votul în diasporă; Efectele migrației.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...