15:14:30 19.04.2024
Stiri

Oficial SUA: Sancţiunile AFECTEAZĂ Rusia. Putin nu se aştepta ca UE şi NATO să răspundă atât de ferm

Știri 30.04.2015 08:29 Vizualizări938 Autor: Ziarul National


Oficial SUA: Sancţiunile AFECTEAZĂ Rusia. Putin nu se aştepta ca UE şi NATO să răspundă atât de ferm mediafax.ro

Sancţiunile impuse Rusiei de UE şi de SUA, corelate cu scăderea dramatică a preţului ţiţeiului, au afectat grav economia rusă, a declarat, miercuri, Earle Litzenberger, adjunctul misiunii SUA la NATO, subliniind că Putin nu se aştepta la un răspuns atât de ferm şi de rapid din partea Occidentului.

Sancţiunile impuse de UE şi SUA, „corelate cu scăderea dramatică a preţului ţiţeiului, au afectat grav economia rusă, restrângând serios capacitatea Rusiei de a furniza un standard decent de viaţă locuitorilor săi", a declarat, miercuri, la Bucureşti, adjunctul misiunii SUA la NATO, Earle Litzenberger.

„Cred că Rusia a făcut multe greşeli care au agravat, probabil, impactul sancţiunilor", a mai spus oficialul SUA, adăugând că Moscova a început să reducă nivelul cheltuielilor, scrie Mediafax.

„Încearcă să protejeze nivelul cheltuielilor de apărare, operând tăieri uriaşe în ceea ce priveşte sistemul social şi cel de sănătate, cu impact asupra vieţii de zi cu zi a ruşilor. Dar încearcă din greu să menţină actualul nivel al cheltuielilor militare", a afirmat Litzenberger.

Pe de altă parte, oficialul american a explicat că occidentalii impun sancţiuni nu pentru paralizarea economiei ruse, ci pentru ca Moscova să-şi schimbe comportamentul.

„Nu impunem sancţiuni pentru a paraliza economia (rusă), impunem sancţiuni în încercarea de a schimba comportamentul Rusiei, în special în ceea ce priveşte criza din Ucraina, pentru a ajunge la o soluţie politică, respectând integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei. Cred că sancţiunile au impact, nu cred că Vladimir Putin se aştepta ca UE şi NATO să răspundă atât de ferm şi atât de rapid, cu atâta unitate şi coeziune. Sincer, nu cred că-şi imagina că sancţiunile vor dura atât de mult şi se pare că vor mai dura până când Rusia îşi va schimba comportamentul", a declarat Earle Litzenberger.

Totodată, adjunctul misiunii SUA la NATO a subliniat că este necesară menţinerea dialogului cu Moscova, SUA continuând să coopereze cu Rusia în anumite domenii.


Stiri relevante
Top stiri

Actualitate
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md