Un angajat al Ambasadei Ruse, la volanul unei maşini s-a dat în spectacol! Vezi ce a urmat

Un angajat al Ambasadei Ruse la Chişinău, la volanul unui Volkswagen Passat, cu numere diplomatice, s-a dat în spectacol luni seara, 15 august.  Aceasta după ce a fost filmat cum face drifturi, pe malul râului Nistru, în localitatea Molovata Nouă şi ar fi fost la un pas de a accidenta câțiva tineri care se aflau acolo la odihnă.

Imaginile video cu şoferul care s-ar fi aflat în stare de ebrietate au fost postate pe reţelele de socializare, generând critici dure din partea reprezentanţilor societăţii civile.

Martorii au declarat că automobilul era condus cu viteză și avea inclus girofarul. Mai mult, în filmulețul difuzat, șoferul s-a arătat deranjat atunci când a văzut că este filmat, iar fiind rugat să conducă mai atent, acesta s-a arătat nemulțumit și și-a continuat show-ul pe malul Nistrului.

După difuzarea filmuleţului, Ministerul Afacerilor Externe l-a invitat astăzi la discuţii pe reprezentantul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău în vederea clarificării circumstanţelor acestui incidentul.

Ulterior explicaţiilor oferite, MAEIE „a reiterat asupra necesităţii respectării Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice şi legislaţiei Republicii Moldova în vigoare”.

Totodată, Inspectoratului Național de Patrulare a anunțat că instituţia s-a autosesizat pe marginea secvențelor video apărute pe internet.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ambasadei Ruse au declarat că angajatul său nu a făcut nimic ilegal, iar acuzaţiile aduse sunt nefondate. Mai mult, reprezentanţa diplomatică a menţionat că,în fond, încălcările legii s-au produs de către grupul de persoane care l-au filmat pe angajatul său rus în timp ce era la odihnă.


„Angajatul nostru este învinuit de încălcarea ordinii publice. În fond, încălcările legii s-au produs de către grupul de persoane care l-au filmat pe diplomatul rus în timp ce era la odihnă. Din acest motiv, conducerea bazei de odihnă a făcut apel către poliție pentru a interveni și a restabili ordinea publică. În urma acestui incident, angajatului Ambasadei i s-au adus scuzele de rigoare cu promisiunea de a șterge videoclipul provocator”, se arată într-un răspuns acordat pentru Unimedia al Ambasadei Ruse la Chişinău.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.