Venezuela nu-şi mai permite să extragă petrol, chiar dacă stă pe cea mai mare rezervă din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Venezuela a ajuns într-o situaţie paradoxală. Chiar dacă stă pe cea mai mare rezervă de petrol din lume, nu mai are bani să o exploateze. Reuters scrie că producţia de petrol a Venezuelei va ajunge în 2016 la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani. Numai în ultimele 12 luni cantităţile zilnice extrase au scăzut cu 9%.

Companiile petroliere din Venezuela nu au mai avut bani pentru investiţii în echipamente petroliere noi. De asemenea, nici cele deja existente nu mai sunt reparate pentru că datoriile către furnizori nu au mai fost achitate de multă vreme.

Economia Venezuelei este în scădere puternică de la prăbuşirea preţurilor petrolului, în 2014, iar liderii opoziţiei afirmă că situaţia nu se va îmbunătăţi fără schimbarea guvernului.

Aproape 90 la sută dintre venezueleni spun că nu au suficienţi bani ca să-şi cumpere mâncare sau pur şi simpu nu au de unde face rost de alimente. Datele apar într-un studiu făcut de trei universităţi. Din cauza inflaţiei galopante, dar şi a rafturilor goale din magazine, tot mai mulţi venezueleni mănâncă doar o dată pe zi, şi atunci prost. La toate astea se adaugă criza de electricitate, care aproape că paralizează economia şi criza politică.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...