MAE Vilnius: „Rusia caută pretexte să părăsească acordurile de la Minsk”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia acuză Ucraina de „conspirații” în Crimeea cu scopul găsirii unor pretexte pentru a ieși din acordurile de la Minsk, este de părere ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkevičius, citat de Delfi.

„Poate caută motivele pentru retragerea din acordurile de la Minsk, și eu văd o amenințare aici, pentru că dacă Rusia acuza partea ucraineană, va spune că Kievul a distrus procesul de la Minsk, pierdem singurul instrument care este utilizat pentru soluționarea conflictului”, a spus ministrul.

În plus, acțiunile Moscovei, în opinia sa, pot fi cauzate și de starea de spirit preelectorală din Rusia.

„Există o mulțime de factori: alegerile din Rusia, probabil este nevoie de o oarecare consolidare, situația cu americanii, care sunt acum axați pe politica internă, pe alegeri. Acțiuni mai intense nu numai în raport cu Ucraina, dar, de asemenea, în Orientul Mijlociu și în alte părți, astfel încât să creează un anumit vid, care ar putea fi folosit pentru a testa vigilența”, a spus Linkevičius.

Ministrul mai crede că acuzațiile Rusiei la adresa Ucrainei, că ar pregăti acte de sabotaj în Crimeea, amintesc de metodele KGB, care acuzau victima de fapte inexistente pentru a găsi un motiv pentru a o ataca, scrie paginaderusia.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...