Cinci procuri, un pașaport și o Carte Verde falsificate, depistate la frontieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În ultimele 24 de ore, angajații Poliției de Frontieră au documentat șapte persoane care au prezentat la controlul specific trecerii frontierei de stat, documente falsificate – cinci procuri, un pașaport și o Carte Verde.

Cel mai recent caz a fost înregistrat de polițiștii de frontieră din punctul de trecere Larga. Astăzi, pe sensul de intrare în țară s-au prezentat, în același timp, trei mijloace de transport, înmatriculate în Lituania. Mașinile erau conduse de cetățeni ai Ucrainei, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani. Polițiștii de frontieră au constatat că împuternicirile notariale, eliberate de autoritățile lituaniene, conțin semne vădite de falsificare. Totodată, pasagera unuia din mijloacele de transport, o moldoveancă de 33 de ani, a prezentat încă o procură, semnată pe numele ei, care de asemenea s-a dovedit a fi contrafăcută.

Procura falsificată a constituit motiv de cercetare a altui cetățean ucrainean, identificat la intrarea în țară prin punctul de trecere Criva. Ucraineanul a declarat polițiștilor de frontieră că un prieten i-a perfectat împuternicirea notarială pentru mijlocul de transport înmatriculat în Polonia, neștiind de falsul depistat.

Cel de-al cincilea ucrainean a fost documentat de către polițiștii de frontieră din Giurgiulești – Galați, care a prezentat la controlul de frontieră pentru automobilul său asigurare auto Cartea Verde falsificată. Documentul, eliberat de autoritățile ucrainene, a fost ridicat și deferit către expertizare.

Ultimul fals în acte a fost semnalat în punctul de trecere Vălcineț, unde o tânără moldoveancă a încercat să iasă din țară cu pașaportul falsificat. Tânăra este locuitoare a satului Mănoilești, raionul Ungheni, în vârstă de 19 ani. Tânăra a specificat că și-a perfectat pașaportul prin intermediul unui cunoscut, contra sumei de 80 mii de ruble.

Făptașii riscă amendă de până la 6 mii de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...