Un deputat ucrainean despre Platon: A prejudiciat mai multe companii de stat din Ucraina

Noi dezvăluiri legate de Veaceslav Platon. Potrivit unui deputat ucrainean, controversatul om de afaceri ar fi prejudiciat mai multe companii de stat din Ucraina, iar suma pagubelor se ridică la cel puţin 100 de milioane de hrivne, echivalentul a 5 milioane de dolari.

Romaniuc  a făcut mai multe interpelări structurilor de drept din ţara sa.

Deputatul ucrainean Victor Romaniuc este preşedintele subcomitetului ce reglementează activitatea instituţiilor nebancare şi protecţia consumatorilor. Potrivit informaţiilor obţinute de parlamentar, în Ucraina, Veaceslav Platon şi-a pus în aplicare schemele încă din 1999.

“Companiile legate cu Veaceslav Platon prin scheme de corupţie, deciziile judecătoreşti cumpărate şi schemele de fraudare au creat datorii pentru Întreprinderea de Stat “Energoatom”. Suma totală a prejudiciului pentru bugetul Ucrainei este de aproape 100 de milioane de hrivne. Este o sumă foarte mare, echivalentul de aproape cinci milioane de dolari.”

Potrivit presei din țara vecină, Romaniuc a cerut explicaţii autorităţilor din ţara sa şi despre paşaportul ucrainean al lui Platon.

“Au existat insinuări că el este cetăţean al Ucrainei. În realitate, structurile de drept ucrainene au confirmat faptul că această informaţie nu corespunde adevărului. Paşaportul pe care îl folosea pe teritoriul Ucrainei este fals”, spune acesta.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.