Un bărbat din Australia a primit 115.000 de dolari după ce viaţa lui a fost distrusă în urma unei postări pe Facebook. Kenneth Rothe are 74 de ani şi un status publicat de alt bărbat pe reţeaua socială a dus la un şir de întâmplări foarte nefericite.

Rothe deţinea Nirvana Village şi Blue Dolphin Motels din Nabucca, locuri în care uneori oferea locuri de cazare familiilor aflate în situaţii de urgenţă.
În martie 2014, un electrician numit David Scott a scris pe Facebook următoarele: „Avertisment de pedofili: Nabucca a fost folosită pentru relocarea acestor monştri – la blue dolphin, nirvana hotel şi restaurantul indian! Staţii de autobuz pentru copiii noştri sunt chiar în faţa acestor hoteluri?”.

Statusul lui Scott a avut efecte devastatoare pentru Rothe. Bărbatul a început să primească apeluri în care era ameninţat, iar viaţa lui a fost pusă în pericol de două ori. După ce un atac asupra lui l-a băgat în spital, bătrânul a trebuit să se mute din Nabucca.

După un proces îndelungat, lui Rothe i-au fost oferiţi 115.000 de dolari drept daune morale. „Acest atac pe Facebook a venit din senin pentru el, fără vreun fel de dovadă care să susţină acuzaţiile”, a declarat Judith Gibson, judecătoare la New South Wales District Court. „A avut un efect devastator asupra lui. Am putea spune că publicarea acelui status i-a distrus bunăstarea şi liniştea”, a mai spus judecătoarea.
 
În concluzie, aveţi mai mare grijă cu ce publicaţi pe Internet, pentru că vă puteţi pe voi şi pe alţii în situaţii din care nu se poate ieşi cu basmaua curată.