Schimbări importante în formatul Champions League, începând cu 2018

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Schimbări importante începând cu sezonul 2018-2019 de UEFA Champions League. Jumătate din locurile din grupe, adică 16 din 32, vor fi automat atribuite echipelor din Top 4 campionate. Astfel, cele mai valoroase patru ligi europene vor trimite automat câte 4 echipe direct în grupe, ceea ce va lăsa pentru restul țărilor europene doar restul de 16 locuri.

Săptămâna trecută, Gazzetta dello Sport anunțase schimbările în formatul Ligii Campionilor, susținând că locurile suplimentare vor fi alocate în funcție de „meritul istoric”. Acest lucru ar fi permis unor echipe mari, cum e cazul în acest an pentru Manchester United, Liverpool, Milan, Inter şi Chelsea, să meargă în Ligă şi în situaţia unui sezon mai puţin reuşit în campionat.

În cele din urmă, această variantă nu a fost aprobată. Astfel, primele patru ligi europene în ordinea coeficientului vor avea câte patru reprezentante în UCL. Acestea vor fi determinate în funcție de locul ocupat în clasament la finalul sezonului.

În acest moment, primele patru campionate europene în funcție de coeficient sunt Spania, Germania, Anglia și Italia, în această ordine.

Marea noutate este că Spania, Germania și Anglia, care în prezent au câte trei locuri direct în grupe și un al patrulea în play-off, respectiv Italia, care are doar două direct în grupe și o a treia echipă în play-off, vor avea câte patru direct în grupe.

Care ar fi echipele calificate direct în UCL conform clasamentului din sezonul precedent:

1. Barcelona
2. Real Madrid
3. Atletico Madrid
4. Villarreal
5. Bayern
6. Dortmund
7. Leverkusen
8. Monchengladbach
9. Leicester
10. Arsenal
11. Tottenham
12. Manchester City
13. Juventus
14. Napoli
15. AS Roma
16. Inter


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...