02:46:30 24.04.2024
Stiri

Funcționar de la Primărie: „Copiii străzii din capitală sunt foarte AGRESIVI”. Ce soluție au găsit autoritățile pentru cei care-și duc traiul în ruinele „Național”-ului

Social 15.08.2016 14:11 Vizualizări2179 Autor: Ziarul National
Funcționar de la Primărie: „Copiii străzii din capitală sunt foarte AGRESIVI”. Ce soluție au găsit autoritățile pentru cei care-și duc traiul în ruinele „Național”-ului
Rodica Terehovschi


Cei aproape 20 de copii ai străzii care se adăpostesc în ruinele fostului hotel „Național” din centrul Chișinăului ar putea fi plasați, în viitorul apropiat, în centrul „Vatra” din capitală.

Aceasta este soluția temporară pe care au găsit-o autoritățile, până la construcția unui centru republican de plasament destinat copiilor străzii din capitală.

Potrivit șefei interimare a Direcției municipale pentru drepturile copiilor, Rodica Terehovschi, până atunci acest centru trebuie să fie dotat cu mobilier, dar și cu pedagogi care să se ocupe cu acești copii.

Funcționara a declarat astăzi, în cadrul ședinței tradiționale de la Primărie, că mobilierul a fost stricat tot de către acești copii, aduși anterior aici, care sunt „foarte agresivi” și, de regulă, se rețin în centru doar circa 15 minute după ce pleacă polițiștii care îi aduc.

Aceasta a remarcat și omorul unui boschetar de săptămâna trecută care ar fi fost săvârșit de către un grup din minorii care se adăpostesc în fostul hotel.

Pe viitor, autoritățile își propun să construiască un centru republican în care să fie plasați toți copiii străzii din Chișinău. Rodica Terehovschi afirmă că, astăzi, numărul acestora s-ar ridica la 130, iar 75 la sută dintre ei sunt veniți din afara Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md