Autoritățile: Copiii din ruinele Hotelului Național vor fi adăpostiți la centrul de plasament de la Vatra

1
Foto: realitatea.md

Cazul copiilor minori care trăiesc în ruinele hotelului „Național”, care a fost făcut public după ce în presă a apărut un material jurnalistic la acest subiect, a ajuns și în atenția autorităților. Mai mulți reprezentanți ai Primăriei Chișinău, dar și ai ministerelor s-au reunit pentru a lua o decizie în acest sens.

Astfel, în privința minorilor s-a luat decizia de a-i adăposti la centrul de plasament de la Vatra. Această hotărâre este una temporară, până când autoritățile vor deschide un centru de plasament republican, unde vor fi găzduite cazurile similare.

Veronica Terehovschi, șefa interimară a Direcției municipale pentru protecția copilului susține pentru REALITATEA că plasarea minorilor în centru necesită anumite resurse din care să fie cumpărat mobilier și să fie angajate cadre pentru a lucra cu aceștia: pedagogi, psihologi, medici.

Acum, acești circa 20 de copii sunt în Centrul de plasament municipal, dar pentru puțin timp. Ei sunt aduși de polițiști, iar mai apoi fug și se reîntorc în stradă. În majoritatea cazurilor, copiii sunt orfani și au fugit de la internate, dar sunt și dintre cei care au și părinți.

Reamintim că în urma difuzării materialului jurnalistic, mai multe ONG-uri au semnat o declarație prin care au solicitat autorităţilor să comunice public despre măsurile care sunt întreprinse, la fiecare etapă, privind îmbunătăţirea situației copiilor care trăiesc în ruinele blocului din apropierea fostului Hotel „Naţional” din Chişinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente