(foto) Liviu Moșnoi despre Yale: „Îți permite să excelezi balansând între viața academică și cea socială”

14018132_10157143199185408_1513522730_n
Foto: arhivă personală

Liviu Moșnoi este un tânăr antreprenor social de 18 ani de la Chișinău, care studiază la moment pe o bursă la Colegiul Internațional UWC Dilijan. Este pasionat de de sport, îi place călătoriile provocatoare și crede că educația e forța ce poate uni națiunile spre pace și prosperitate. Fiind timp de două săptămâni la Yale, la un stagiu, a ținut să se împărtășească cu această experiență și să inspire cât mai mulți tineri să-și urmeze visul.

„Gândul că am izbutit să ajung la Yale îmi părea fascinant de la bun început. Nu doar din motiv că am reușit să fiu admis la un program foarte competitiv, cu o rată de admitere de aproximativ 20%, dar și faptul că am călătorit pe un continent nou, cu o cultură foarte diferită și bogată” ne spune Liviu.

A fost admis la Yale pe o bursă deplină. Una dintre provocările întâlnite a fost costul biletului de avion și a vizei americane, costuri pe care a vrut să le confrunte singur. „O parte din această sumă am acumulat-o muncind în prima lună a verii, iar restul prin intermediul plaftormei GoFundMe și al unui efort de peste 150 mail-uri expediate, care au reușit să transmită povestea mea mai departe”. Tânărul spune că în niciun caz nu ar fi reușit fară susținerea prietenilor lui care au crezut în el pînă la ultimul moment.

La Yale, pe parcursul a 2 săptămâni a fost implicatîn mai multe activități, workshop-uri și cursuri pe tematica antreprenoriatului și a inovațiunilor. Împreună cu echipa lui a lucrat intens timp de o săptămână asupra elaborării unui start-up, pe care l-a prezentat în finală unui juriu specializat în domeniu.

Pe lângă cursurile realizate, Liviu spune că acest program i-a oferit posibilitatea să cunoscă mai bine universitatea Yale și astfel să înțelegă dacă se identifică cu comunitatea și valorile de acolo. „Comunicând cu mai mulți studenți de acolo am aflat despre modul lor de viață universitară. Toți s-au dovedit a fi foarte mulțumiți de numeroasele oportunități de care dispun și flexibilitatea în a balansa viața socială cu cea academică și extracuriculară” ne mărturisește Liviu. El s-a bucurat să afle despre clubul de navigare pe bărci care este foarte dezlvotat și popular. „Nu aș putea evita să menționez cât de remarcabil arată campusul și reședințele studențești, îmbinate perfect cu micul oraș în care se află”.

Privind înapoi, două săptămâni la Yale i-au oferit o experiență unică, cu 200 amici noi, cunoștințe aprofundate și o ușă deschisă pentru a aplica la universitate.

Yale Young Global Scholar este recomandat și altor tineri de către Liviu, în primul rând pentru că oferă anual cursuri profesionale în numeroase domenii, precum antreprenoriatul, economia, inginerie, medicină etc. Îi îndemn pe toți liceenii să aplice pentru această oportunitate specială”.

Toate detaliile referitor la aplicare pot fi găsite pe situl oficial al programului. Pentru orice întrebări referitor la procesul de aplicare și experiența de la Yale îl puteți contaca pe Facebook sau Email: [email protected] .

13957466_10157143159610408_494699610_n
Photo Credit :arhivă personală
13956860_10157143159870408_1086371403_n
Photo Credit: arhivă personală
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente