"Avem informaţii privind peste 340 de astfel de incidente", a declarat şeful Biroului Federal pentru Protecţia Constituţiei, Hans-Georg Maassen, pentru DPA. "Acestea sunt însă numai cazurile cunoscute de noi. Presupunem că există mai multe astfel de încercări", a mai spus el.

Angajaţi de la centrele pentru refugiaţi din Germania ne-au informat în legătură cu această situaţie, a mai spus Maassen.

"Suntem îngrijoraţi că salafiştii şi alţi islamişti îşi promovează cauza în centrele de azil", a spus oficialul german, referindu-se la o mişcare ultraconservatoare sunnită.

"Ştim că există foarte mulţi bărbaţi tineri de confesiune sunnită printre solicitanţii de azil. Ei provin adesea dintr-un mediu islamic conservator şi doresc să meargă la o moschee în care se vorbeşte limba arabă în fiecare vineri", a mai spus şeful serviciului de informaţii, precizând că există de asemenea numeroase moschei radicale salafiste în Germania.

Maassen a declarat totodată că atacuri islamiste au avut loc şi înainte de valul recent de violenţe din ultima lună din Germania şi că un poliţist din oraşul Hanovra, precum şi un templu sikh din Essen, au fost ţinta unor astfel de atacuri.

"Lecţia pe care trebuie să o învăţăm din asta este că nu ar trebui să ne concentrăm numai pe organizaţia Stat Islamic, care poate trimite unităţi teroriste în Europa, cum a fost cazul la Paris şi Bruxelles", a afirmat Maassen. "În schimb, sunt acei indivizi care se radicalizează singuri sau care primesc comenzi", a adăugat şeful BfV.