(video) Shazam pentru plante. A fost lansată aplicația ce identifică orice plantă din fotografii

plant1

Se estimează că în lume există 400 000 de plante cu flori. Din acest motiv, este greu să ții pasul în a le cunoaște pe toate. Și pentru că astăzi există o aplicație mobilă pentru orice, s-a lansat și aplicația care poate identifica orice plantă doar printr-o simplă fotografie.

Aplicația PlantNet funcționează într-un mod similar ca și Shazam pentru piese. Este disponibilă pentru iPhone și Android.

Fiind dezvoltată de oameni de știință francezi, această aplicație colectează date dintr-o rețea largă unde sunt încărcate fotografii și informații despre plante. PlantNet poate identifica în prezent peste 4 100 de specii sălbatice, care sunt disponibile pe teritoriul francez. Aplicația se dezvoltă pe zi ce trece, datorită contribuției utilizatorilor.

La moment, aplicația nu se concentrează pe plantele comestibile, dar oferă tuturor celor pasionați, informații utile despre plantele sălbatice care ar reprezenta un pericol, sau prezintă pur și simplu curiozități interesante despre o plantă sau alta.

În acest video, găsești toate explicațiile despre cum aplicația funcționează.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente