14:43:46 29.03.2024
Stiri

ANCHETĂ // Incendiul ce se extinde spre centrala de la Cernobîl ar fi fost declanşat INTENŢIONAT

Știri 29.04.2015 21:30 Vizualizări1168 Autor: Ziarul National


Membrii Gărzii Naţionale ucrainene patrulează în pădurile din nordul ţării din cauza suspiciunii declanşării intenţionate a incendiului ce se apropie de centrala nucleară dezafectată Cernobîl, a scris, miercuri, pe Facebook ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, citat de Interfax Ucraina şi Mediafax.

„Vântul s-a oprit în cursul serii şi noi am limitat rapid incendiul în jurul focarelor mari", a scris ministrul. „Există o suspiciune rezonabilă cu privire la un atac intenţionat, incendiul izbucnind în mai multe locuri de pe ambele maluri ale râului", a continuat el, precizând că au fost intensificate patrulele, iar membrii Gărzii Naţionale şi cei ai Ministerului de Interne au fost puşi în alertă.

Potrivit lui Avakov, incendiul care a izbucnit marţi în zona interzisă din jurul centralei nucleare Cernobîl este cel mai mare din 1992. Acesta se află la 20 de kilometri distanţă de centrală, dar depozitul cu combustibil folosit este situat la doar cinci kilometri.

Comentând situaţia, el a declarat că se aşteaptă mai degrabă la o evoluţie pozitivă. „Riscurile sunt mari ... Prin urmare - atenţie maximă. Vă voi anunţa dacă mai apar informaţii. Nu există temei pentru a ceda panicii în acest moment. Totul este sub control", a adăugat el.

Totodată, serviciul ucrainean pentru situaţii de urgenţă în regiunea Kiev a anunţat că nu s-a înregistrat o creştere a nivelului radiaţiilor în capitală.

Autorităţile ucrainene au declanşat o anchetă penală în cazul incendiului forestier izbucnit în apropierea centralei nucleare Cernobîl, informează site-ul agenţiei Interfax.

„A fost declanşată o investigaţie, conform Codului Penal, privind distrugerea faunei şi florei. Agenţii de poliţie depun eforturi pentru asigurarea ordinii şi pentru salvarea vieţilor", a comunicat Ministerul ucrainean de Interne.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md