L-au răpit şi l-au numit Mihai! Un băiat dispărut acum 16 ani, găsit de poliţiştii ruşi

Anchetatorii ruşi din regiunea Rostov au elucidat cazul  dispariţiei de acum 16 ani a unui băieţel de 6 ani. În toată perioada menţionată, copilul a trăit într-o şatră de romi din oraşul Volgograd, iar acum când a împlinit 22 de ani, acesta a declarat că vrea să rămână în actuala sa familie.

Potrivit presei ruse, băieţelul Vasilii, în vârstă de 6 ani, a fost răpit dintr-o piaţă agricolă din localitatea Şahtî în anul 2000. În acea zi, copilul era la piaţă cu mama sa, care vindea verdeaţă.

După cum au relatat reprezentanţii Comitetului de Anchetă din Rostov-pe-Don, deşi familia băiatului era una social defavorizată, mama acestuia nu a încetat niciodată să-şi caute copilul dispărut.

Este adevărat că mama copilului nu a apucat să-şi vadă feciorul, întrucât a decedat acum câţiva ani.

Vasilii a fost descoperit din întâmplare de un poliţist de sector din oraşul Volgograd, întrucât tânărul care acum are 22 de ani dormea într-o maşină străină.

Când a fast adus la secţia de poliţie, tânărul s-a prezentat drept Mihai. Totuşi, în urma verificărilor, s-a constatat că în realitate acesta este băieţelul Vasilii, care a dispărut acum 16 ani în regiunea Rostov.

Vasilii-Mihai a declarat poliţiştilor că în toţi aceşti ani, el a locuit într-o şatră de romi. De-a lungul anilor, el s-a obişnuit  într-atât cu noua sa “familie”, încât a început să-i numească pe răpitorii săi “mama” si “tata”, iar pe copiii lor – “frați și surori”.

Acum poliţiştii nu ştiu cum să procedeze: părinţii tânărului au murit, mătuşa sa a refuzat să-l adăpostească. Tânărul nu ştie nici să scrie, nici să citească şi a declarat că vrea să rămână în şatră.

tinar rapit de tigani

Foto: Life.ru

.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.