14:26:38 29.03.2024
Stiri

Ucraina ar putea introduce VIZE pentru cetățenii Federației Ruse

Știri 13.08.2016 17:00 Vizualizări1118 Autor: Ziarul National
Ucraina ar putea introduce VIZE pentru cetățenii Federației Ruse viza.md


Autoritățile Ucrainei pot, în caz de necesitate, să examineze problema introducerii regimului de vize pentru deținătorii pașapoartelor rusești, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin.

„Această problemă are mai multe aspecte. În primul rând, aspectul politic. Desigur, noi trebuie să controlăm strict intrarea de pe teritoriul Rusiei în Ucraina. Și noi am făcut acest lucru: acum intrarea e posibilă numai în baza pașaportului și numai prin punctele de control internaționale și interstatale. Dacă vom introduce un regim de vize, ne va permite oare acest lucru filtrarea mai eficientă a agenţilor FSB şi ale altor servicii speciale rusești, care vor lucra, în scopul destabilizării noastre? Nu văd aici un răspuns fără echivoc”, a spus Klimkin într-un interviu pentru „Interfax-Ucraina”, agenție citată de viza.md.

Potrivit lui Klimkin, pentru început ar trebui să înţelegem ce ar schimba introducerea obligativității vizelor, în ceea ce privește securitatea: „În cazul în care răspunsul este da, atunci vom acționa, în cazul în care nu - vom găsi alte soluții”, a spus Klimkin.

Potrivit ministrului ucrainean, în cazul introducerii regimului de vize, Rusia va începe să-l folosească în propaganda sa „aducând în prim-plan în mass-media cazurile în care persoanele în vîrstă sau copiii nu-și pot vedea rudele”. „Aceasta va fi o spirală de propagandă, care se va extinde la nesfârșit”, spune ministrul.

Totodată, el a menționat că pentru introducerea regimului de vize este necesară crearea unei infrastructuri corespunzătoare, care va include „schimbări fundamentale ale posibilităților” la consulatele ucrainene, din punct de vedere al logisticii.

Conform informațiilor preliminare ale Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, introducerea vizelor necesită crearea a mai mult de o sută de posturi suplimentare pentru angajații consulari, a declarat Klimkin, menționând că acest angajament este „destul de real”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md