Din imaginile publicate de RISE Moldova se vede cum un însoţitor de bord, din trenul de pe linia Chişinău-Iaşi, transmite unui grup de pasageri un pachet şi le spune ceva. Curios, unul dintre călători se uită în pungă, iar la un moment dat, se aude comentând: „ţigări”. Peste un timp, acelaşi însoţitor de bord apare în imagini luând de la un pasager un pachet cu ţigări, iar ulterior, şi punga pe care o dăduse iniţial grupului de călători.

Potrivit reporterilor RISE Moldova, însoţitorii de bord ascund astfel trecerea peste hotare a produselor de tutungerie. Reprezentanţii Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” au menţionat că vor identifica angajaţii care apar în imagini şi care sunt implicaţi în astfel de afaceri ilegale. Bănuiţii vor fi sancţionaţi conform legii, dar şi potrivit regulamentelor interne ale întreprinderii, spun cei de la Calea Ferată.

Amintim că, primul tren de pe linia Chişinău-Iaşi, a început să circule la sfârşitul lunii septembrie, anul trecut. Unii au salutat decizia, alţii s-au plâns pe faptul că trenul numit simbolic „Unirea” circulă mai mult gol, iar informaţiile de pe bilete sunt tipărite doar în limba rusă.