(foto) O nouă trecere pietonală 3D a apărut la o intersecție din oraș

zebra2
Foto: #diez

Încă o trecere de pietoni 3D a apărut pe străzile de la Chișinău. Este vorba despre trecerea de la intersecția străzilor Nicolae Costin cu strada Sucevița, în sectorul Buiucani al Capitalei.

Acest tip de marcaj este o premieră pentru Republica Moldova. În total sunt preconizate 24 astfel de treceri spre elaborare. Acțiunea are loc în cadrul unei campaniei sociale organizată de o companie privată. Campania este orientată spre sporirea securității și educației rutiere a copiilor, precum și sensibilizarea șoferilor  cu privire la comportamentul în traficul rutier.

Autorii proiectului menționează că formatul 3D al trecerilor pietonale permite să fie observate de la distanță, mai mult, efectul 3D va impulsiona șoferii să reducă și mai mult din viteză.  Prin acest lucru s-ar spori siguranța rutieră a copiilor de vârstă preșcolară și să sensibilizeze publicul larg privind comportamentul corect în trafic.

Reamintim despre faptul că prima trecere pietonală efectuată în tehnica 3D a fost lansată, la Chișinău la începutul lunii iulie 2016, pe strada Dokuceaev la intersecție cu șoseaua Hâncești din Chișinău.

zebra

zebra2

zebra3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente