Funeraliile reginei Ana: Sicriul a fost aşezat pe catafalcul din Piaţa Palatului Regal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mii oameni sunt aşteptaţi astăzi, la înmormântarea Reginei Ana din românia, care are loc la Curtea de Argeş. Funeraliile au început la Bucureşti, la Palatul Regal. Şi-au anunţat prezenţa zeci de membri ai familiilor regale din Europa. Ceremonia înmormântării va fi privată, iar publicul va avea acces doar în faţa porţii de intrare în Parcul Arhiepiscopiei Curtea de Argeş.

Cortegiul cu sicriul Reginei Ana a plecat de la Palatul Regal pe Calea Victoriei şi, după ce a străbătut centrul Capitalei până la Arcul de Triumf, trupul Reginei se află acum în drum spre Curtea de Argeş, potrivit adevarul.ro.

În Piaţa Palatului Regal a avut loc slujba oficiată în rit romano-catolic, după ce în Palatul Regal s-a ţinut şi o slujba ortodoxă.

Serviciul religios a fost oficiat de către Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Ioan Robu, Mitropolit Romano-Catolic de Bucureşti, având alături ierarhi şi un sobor de preoţi catolici. La ceremonie au fost prezenţi şi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române şi numeroşi bucureşteni veniţi să o conducă pe regina Ana pe ultimul drum.

Majestatea Sa Regele Mihai I nu va participa la funeraliile Reginei Ana. Şi Irina, cea de-a treia fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, a anunţat într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că nu va participa la înmormântarea mamei sale. Fosta principesă afirmă că a luat singură această decizie, din motive personale. Va participa în schimb la înmormântare fostul Principe Nicolae.

Sâmbătă este zi de doliu național în România și Republica Moldova, în memoria Reginei Ana.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...