(foto) În Chișinău continuă conservarea patrimoniului cultural polonez

IMG_5219

Primăria municipiului Chişinău informează că vineri, 12 august, la Cimitirul Romano – Catolic (Polonez) a fost inaugurată cea de-a treia piatră funerară restaurată în cadrul acordului de cooperare dintre Ambasada Republicii Polone în Moldova și Primăria capitalei privind conservarea patrimoniului cultural polonez din Chișinău.

Lucrările de conservare și restaurare a obiectivelor istorice aflate pe teritoriul cimitirului Romano – Catolic au demarat în anul 2015 în baza acordului de colaborare dintre Î.M. „Combinatul Servicii Funerare” și Departamentul Patrimoniului Cultural de peste Hotare și Pierderi de Război al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național al Republicii Polone și vor viza 70 de morminte.

De asemenea, cu suportul statului polonez până în prezent s-au efectuat lucrări complexe de conservare a pietrelor funerare de pe mormintele altor doi polonezi, Michail Trojanowski şi Zofia Tempicka. Restauratorii polonezi își propun ca pe parcursul anului curent să reabiliteze alte 5 pietre funerare.

De menționat că la Cimitirul Romano – Catolic (Polonez) din capitală sunt înhumați 1500 de polonezi.

IMG_5175

IMG_5183

IMG_5205

IMG_5211

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente