Actualitate

România: Exerciţiu comun de salvare româno-ucrainean

Membrii delegaţiei ISU Maramureş s-au deplasat pe râul Ceremuş, în apropierea localităţii Verkhovyna din raionul cu acelaşi nume al regiunii Ivano-Frankivsk, unde au participat, în calitate de observatori, la un exerciţiu de salvare din mediul acvatic, desfăşurat pe cursul de apă.

Pompierii militari ucraineni au prezentat tehnicile specifice folosite de către personalul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al regiunii.

De asemenea, în staţiunea montană Bukovel, gazdele au prezentat organizarea sistemului şi procedurile de intervenţie în cazul producerii unor situaţii de urgenţă în teren montan, printre care intervenţia la incendii produse la unităţile de cazare şi salvarea de la înălţime a persoanelor blocate în telescaun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Maramureş, Cornel Băbuţ, principalele obiective ale participării la exerciţiile din Ucraina au fost observarea şi asimilarea unor procedee noi de salvare în teren muntos şi de căutare-salvare în mediu acvatic.

La terminarea exerciţiului reprezentanţii celor două instituţii şi-au exprimat dorinţa de a continua schimbul de experienţă în ce priveşte intervenţiile în situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii cooperării transfrontaliere în acest domeniu, menţionează sursa citată.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *