Ultima oră! Preotul din Corjova, declarat persona non grata de către separatiști chiar la el acasă

Noi provocări din partea administrației transnistrene. Preotul Oleg din Corjova, raionul Dubăsari a fost interzis în regiunea transnistreană.

Acesta se află la moment la așa zisa graniță cu regiunea transnistreană, la punctul de trecere din Doroțcaia. Preotul se îndrepta spre casa sa din Corjova, unde locuiește împreună cu familia sa.

Acesta a solicitat implicarea autorităților constituționale.

Amintim că anterior bustul lui Ștefan cel Mare din curtea bisericii din Corjova a fost vandalizat, iar preotul din localitate a fost amenințat de către KGB-ul transnistrean că este “prea activ”.

Menționăm că deși în comuna Corjova există o primărie subordonată Chișinăului și un gimnaziu subordonat Ministerului Educației, localitatea este controlată, de facto, de administrația transnistreană, iar locuitorii sunt constant amenințați.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare