Nume
Parola
Vizualizări: 2932
Centrul CONTACT lansează proiectul transparenţa şi responsabilitatea autorităţilor locale prin activităţi comune ale mass-media şi ONG-uri
29 Aprilie 2015 — Astăzi Centrul CONTACT a lansat proiect “Transparenta și responsabilitatea autorităților locale prin activități comune ale mass-media și ONG-uri”, finanțat de Uniunea Europeană.
Proiectul este implementat în perioada ianuarie 2015 - decembrie 2016 de către Centrul CONTACT cu suportul financiar al Uniunii Europene și are scopul de a contribui la consolidarea rolului societății civile și mass-media în monitorizarea și prevenirea corupției la nivel local în Republica Moldova prin formarea de capacități comune a ONG-urilor, mass-media și autorităților locale de implementare a inițiativelor participative.
La evenimentul de lansare au luat parte reprezentanți ai Centrului Național Anticorupție, Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Alianței Anticorupţie, Comisiei Naționale de Integritate, Centrului de Investigații Jurnalistice, Asociației Presei Independente, agenției de presă Info-Prim Neo, Centrului CONTACT Bălti și Centrului CONTACT Cahul, etc.
În debutul conferinței, managerul de proiect Serghei Neicovcen, director executiv al Centrului CONTACT a declarat că acest proiect vine să implice presa și organizațiile non-guvernamentale în dezvoltarea de bune practici de prevenire a corupției și responsabilizare a cetățenilor în fața acestui flagel.
În cadrul proiectului vor fi instruiți peste 60 de reprezentanți ai ONG-urilor și mass-media, 120 de reprezentanți ai autorităților locale noi alese din comunitățile țintă, vor efectuate doua studii privind corupția la nivel local, vor fi elaborate și adoptate planuri locale anticorupție.
Totodată, vor fi acordate 6 granturi pentru proiecte comune anticorupție ONG – mass media și vor fi organizate două concursuri cu premii naționale ale celor mai bune practici anticorupție la nivel local.
Proiectul își propune să realizeze "Ghidul pentru elaborarea și punerea în aplicare a planurilor de acțiuni anticorupție la nivel local" și va efectuata o campanie media pentru a mări gradul de conștientizare a problemei corupției la nivel local. Rezultatele proiectului vor fi prezentate într-o conferință finală.
Acest proiect este implementat de către Centrul Național de Asistență și Informare a ONG-urilor din Moldova CONTACT și finanțat de Uniunea Europeană.

Persoana de contact Valerian Tăbîrță. tel. +373 22 233946, e-mail: valerian.tabirta@qmail.com

Opiniile exprimate în acest comunicat aparţin în exclusivitate autorilor și nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Centrului CONTACT.