Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în regiunea Crimeea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Armata rusă a adus, vineri, sisteme antiaeriene S-400 în regiunea Crimeea, în cadrul unui plan care fusese anunţat acum o lună, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Interfax.

Un regiment dotat cu sisteme antiaeriene S-400 Triumph a fost detaşat în Crimeea, a transmis vineri Ministerul rus al Apărării.

Moscova anunţase din 15 iulie că sisteme S-400 vor fi montate în august în oraşul Feodosia, situat în Crimeea, regiune ucraineană anexată de Rusia în 2014.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a ordonat joi plasarea în stare de alertă a tuturor unităţilor militare din Crimeea şi din regiunile separatiste Doneţk şi Lugansk, de teama riscului izbucnirii unui conflict militar cu Rusia. Miercuri seară, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat Ucraina că foloseşte metode „teroriste” pentru declanşarea unui conflict în Crimeea, după confruntări soldate cu moartea a doi militari ruşi, în timp ce Administraţia de la Kiev susţine că Moscova caută pretexte pentru intensificarea conflictului militar, scrie Mediafax.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...