S-a dat drept „şef la IGP” şi şantaja un cuplu. Cum a fost reţinut de adevăraţii poliţişti// VIDEO

Liderul unei grupări infracționale de 31 de ani, din Chișinău, a fost reţinut de poliţiştii din capitală în timp ce estorca 5000 de lei de la un cuplu. Acesta este arestat pentru 20 de zile.

La 4 august, ofițerii de investigații au fost sesizați de un bărbat de 35 de ani, care a declarat că el și concubina sa sunt șantajați și amenințați de un grup de persoane. În urma investigațiilor efectuate, oamenii legii au stabilit că liderul grupului infracțional amenința victimele cu iniţierea unui proces penal, încercând să scoată  de la aceștia o sumă de bani.

Suspectul telefona victima și se prezenta drept şeful Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al IGP, comunicând că în privinţa acestuia este depusă o plângere şi pentru ca să fie închis cazul, este necesar să transmită 5000 de lei, astfel,  riscă de la 6 ani de închisoare.

În cadrul documentării cazului, s-a stabilit că liderul grupului împreună cu doi complici de-ai săi, au inventat precum că victimele au sustras o sumă impunătoare de bani de la nişte cunoscuţi comuni, în timp ce se aflau în ospeţie, însă, ca acest caz să nu ajungă pe mâna justiției, au solicitat să fie transmisă suma de 5000 lei.

Astfel, la 6 august,  în centrul capitalei, capul grupului infracțional a solicitat o întâlnire cu victimele pentru a primi banii estorcaţi. Întâlnirea a avut loc sub controlul ofiţerilor din cadrul ofițerilor de investigații, unde acesta a fost reţinut în flagrant delict, în timp ce estorca suma de bani.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală. Conform legislației persoanele culpabile riscă amendă în mărime de la 10 000 la 20 000 de lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

La momentul actual, se întreprind măsuri speciale de investigaţii şi acţiuni de urmărire penală, în vederea reţinerii tuturor figuranţilor implicaţi la săvîrşirea infracţiunii.

[youtube id=”obOCCBqKZQ0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.