Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.04.2015

Ministrul de Externe al Estoniei, la Chișinău: Estonia susține angajamentele Republicii Moldova în procesul de integrare europeană

Ministrul de Externe al Estoniei, la Chișinău: Estonia susține angajamentele Republicii Moldova în procesul de integrare europeană

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut astăzi, 29 aprilie 2015, o întrevedere cu omologul estonian, dna Keit Pentus-Rosimannus.
 
În cadrul întrevederii, oficialii au apreciat nivelul înalt al dialogului bilateral, în special în domeniul integrării europene, și au salutat primele rezultate ale procesului de implementare a Acordului de Asociere RM-UE, inclusiv Zona de Comerț Liber.

Ministrul de Externe al Estoniei, Keit Pentus-Rosimannus, a declarat că Republica Moldova este o poveste de succes în cadrul Parteneriatului Estic, iar liberalizarea regimului de vize pentru cetățenii R. Moldova în spațiul european este un exemplu elocvent privind beneficiile integrării europene. “Estonia susține angajamentele autorităților R. Moldova în procesul de integrare europeană, iar reformele, chiar dacă sunt foarte dificile, sunt necesare pentru creșterea nivelului de trai al cetățenilor”, a precizat oficialul estonian.
 
Potrivit MAEIE, ministrul Natalia Gherman a evocat relațiile bilaterale excelente, în special în domeniile agriculturii, educației și guvernării deschise. În context, șefa diplomației de la Chișinău a adus mulțumiri pentru disponibilitatea Estoniei de a împărtăși modelul de guvernare electronică cu Centrul de Guvernare Electronică din Republica Moldova, precum și pentru bursele oferite de Guvernul Estoniei pentru cetățenii moldoveni, inclusiv în domeniul diplomației.

„Vizitele de studiu în Estonia la nivelul autorităților publice locale reprezintă cea mai eficientă cale de a prelua experiența Estoniei în domeniul integrării europene”, a  menționat oficialul moldovean, apreciind cooperarea la nivel de regiuni, municipalități și orașe, în prezent fiind stabilite 11 acorduri de cooperare între autoritățile publice locale din R. Moldova și Estonia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus